Україна веде переговори з американською компанією розробника Ілона Маска SpaceX, щоб разом запустити супутник у грудні 2021 року. Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів в інтерв’ю «Першому діловому» телеканалу. За його словами, ідеться про супутник «Січ 2-30 (2-1)», який розробляють у державному конструкторському бюро «Південне». Апарат призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах, а також для моніторингу параметрів магнітосфери планети. Уруський каже, що космічний апарат майже готовий, він потребує експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску.

«Ми зараз інтенсивно працюємо з іноземною компанією, яка надає послуги з запуску. Тому що в нас є вікно запустити апарат у грудні 2021 року за допомогою іноземного оператора SpaceX», — заявив міністр.

За його словами, наразі ведуться переговори про сумісність супутника та ракети-носія. Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив до кінця 2021 року вивести на орбіту власний супутник дистанційного зондування Землі. Тоді Уруський заявив, що виконати доручення «цілком реально».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *