Китайський космічний апарат з марсоходом Tianwen-1 на борту, який 10 лютого успішно вийшов на орбіту Марса, надіслав на Землю два відео поверхні Червоної планети.

Деталі: На відео з камер, які закріпленні на космічному апараті, видно Марс та навіть кратери на його поверхні.

Планується, що марсохід Tianwen-1, який був запущений 23 липня минулого року і подолав до орбіти Марса близько 475 мільйонів кілометрів, вже за кілька місяців здійснить спробу приземлення на поверхню Червоної планети. Якщо посадка виявиться вдалою Китай стане другою країною в світі (після США), якій це вдалося.

Мета китайської місії полягає в тому, щоб знайти сліди життя на Марсі, а також вивчити можливості для його потенційної колонізації людиною.

Китайський марсохід оснащений мультиспектральними камерами для навігації і топографічної зйомки, радіолокаційною станцією підповерхневого зондування для дослідження геологічної будови Марса до 10-метрової глибини, приладом для аналізу хімічного складу грунту і пошуку біомолекул, а також детекторами магнітного поля і метеостанцією.

Довідка: Китай став шостою країною (організацією) в світі, що вдало відправила космічні апарати на Марс, після США, СРСР, Індії, Європейського космічного агентства (ESA) та Еміратів (ОАЕ), космічний апарат яких досяг орбіти Марса на день раніше – 9 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *