Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) обрало компанію Firefly Aerospace, яку заснував український бізнесмен Макс Поляков, для розробки космічного апарату для переміщення вантажів у космосі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу компанії.

Зокрема, Firefly Aerospace має розробити для NASA Space Utility Vehicle (SUV) ㅡ космічний апарат на електричній тязі, який буде здатний переміщати вантажі у космосі та доставляти їх на місячну орбіту.

Цей апарат має доставляти корисне навантаження на орбіти у випадках, коли «класичні» ракети не справляються.

Тепер же розробка та впровадження Space Utility Vehicle в систему космічних послуг Firefly Aerospace стане наступною ланкою у мережі доставлення корисного навантаження на Місяць.

«SUV від Firefly Aerospace стане сполучною ланкою між ракетою Firefly Alpha та місячним модулем Blue Ghost, таким чином створюючи повний ланцюжок доставки корисного вантажу із Землі на поверхню Місяця для завдань NASA», ㅡ кажуть у компанії.

За планом апарат зможе переміщати вантажі до 500 кг між орбітами, а також дозволить збільшити дальність доставлення вантажів за допомогою ракет та підтримувати політ на максимально низькій орбіті у 250 км.

Він буде обладнаний електродвигунами на сонячних батареях та зможе надавати платформу для вантажів, які потребують додаткового живлення або зв’язку.

Про Firefly Aerospace

Компанія створена на базі Firefly Space Systems, яку у 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков.

Компанія розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, а науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства є в Дніпрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *