Однією з найважливіших ноосферних подій 2020 року був перший етап конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge. У фокусі інтересів Vernadsky Challenge, як і раніше, проєкти у сфері космічних технологій та активної біоелектроніки. Команда конкурсу отримала 132 заявки з 36 країн світу. Порівняно з 2019 роком кількість заявок збільшилась майже удвічі. Ми провели детальний аналіз результатів першого етапу конкурсу та ділимось висновками у статті на нашому блозі.

Найбільша кількість заявок — 43 — надійшла від українців. Це свідчить про те, що інтерес українських стартапів до космічних технологій та активної біоелектроніки не вщухає. Учасники з України надіслали 25 заявок у сфері космічних технологій та 18 заявок у сфері активної біоелектроніки. 

Серед іноземних стартапів найпопулярнішим напрямком виявилася активна біоелектроніка — 56 заявок надіслали учасники за цим напрямком. Основна частина заявок надійшла від конкурсантів, які працюють над носимими медичними девайсами. Після України за загальною кількістю учасників лідирує США. 

Фінал Vernadsky Challenge відбудеться у квітні 2021 року. 10 фіналістів змагатимуться за грант 2 мільйони гривень. Подія буде транслюватися онлайн. Читайте більше про результати конкурсу та його учасників на нашому блозі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *