Тести з практичним ураженням цілей проводились на полігоні “Широкий Лан”

ПАТ “Завод “Маяк” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) та ГО “Аеророзвідка” спільно розробили боєприпас для застосування з мультикоптерів ударного типу.

Першим носієм “мінібомб” став один з важких мультикоптерів “Аеророзвідки”, який переобладнали для скидання боєприпасів.

Запуск ударного дрона-носія нових боєприпасів на полігоні “Широкий Лан”

Ударний “дует” був випробуваний на базі 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів (полігон “Широкий Лан”) під час командно-штабних навчань, яки проходили наприкінці листопада – початку грудня 2020 року.

Бомбардування цілі новим боєприпасом з ударного мультикоптера

Відзначається, що це був перший випадок, коли ударний БПЛА “Аеророзвідки” був включений в програму навчань загальновійськового бою. Втім це не завадило досвідченим операторам успішно вразити всі цілі під час тестів.

Ураження цілей з ударного дрона “Аеророзвідки” новими боєприпасами ПАТ “Завод “Маяк” під час навчань ЗСУ на полігоні “Широкий Лан”

Нагадаємо, на вищезгаданих КШН, окрім батальйонних навчань з бойовою стрільбою 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Сухопутних Військ ЗСУ, Командування Збройних сил намагалося відтворити та практично відпрацювати узагальнений бойовий досвід набутий українськими підрозділами під час проведення АТО/ООС та ретельно проаналізований та врахований досвід нещодавніх бойових дій у Нагорному Карабаху.

Деякі з видів озброєння та техніки на Ширлані, котрі до недавно на навчаннях ЗСУ не зустрічалися: Т-64 обладнаний системою LaserTag, надлегкі літаки Aeroprakt A-22, ПТРК FGM-148 Javelin та надувний макет САУ 2С3 “Акація”

Для цього, окрім вже звичних засобів ураження (артилерії, бронетехніки, авіації тощо), що стоять на озброєнні ЗСУ, були застосовані (а подекуди й вперше презентовані) й численні нові зразки та відпрацьовані окремі види спільного застосування такої техніки при веденні бойових дій.

БпАК PD-2, “Лелека-100”, Fly Eye та наведення лазерним променем для цілевказівки з БПЛА Bayraktar TB2 під час навчань на полігоні “Широкий Лан”

Зокрема дуже масштабно був представлений безпілотний компонент. Окрім “бомбардувального” дрону від Заводу “Маяк” та “Аеророзвідки”, в активній фазі навчань взяли участь розвідувальні безпілотні комплекси Fly Eye (виробництва польської WB Electronics), “Лелека-100” (виробництва “ВІК “Девіро”), PD-2 (від UkrSpecSystems) та ударно-розвідувальний БпАК Bayraktar TB2 (виробництва турецької компанії Baykar Makina).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *