Ракета Falcon 9 компанії SpaceX запустила у космос європейський супутник Sentinel-6, який буде проводити високоякісний моніторинг поверхні Землі.

Про цей запуск SpaceX повідомили у Twitter.

У суботу, 21 листопада, ракета Falcon 9 з супутником стартувала з бази військово-повітряних сил США у штаті Каліфорнія о 19:17 (за київським часом). Перший ступінь ракети успішно повернувся на космодром.

Це перша спільна місія NASA та Європейського космічного агентства (ESA).

Запуск Sentinel-6 входить у програму Єврокомісії Copernicus з глобального, безперервного, автономного, високоякісного моніторингу поверхні Землі у широкому діапазоні.

Так, супутник зможе спостерігати за поверхнею планети з висоти 1 300 кілометрів, що дасть змогу науковцям вираховувати рівень підйому води Світового океану до міліметрів.

Новий Sentinel-6 стане вже восьмим апаратом у програмі Copernicus та продовжить роботу своїх попередників з глобального моніторингу навколишнього середовища. За допомогою таких супутників науковці також вимірюють рівень забруднення атмосфери та спостерігають за стихійними лихами.

Раніше завдяки супутникам Sentinel дослідники побачили розкол шельфового льодовика Еймері на сході Антарктиди та забруднення повітря над Європою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *