Мешканці першого марсіанського міста будуть спочатку жити під «скляними куполами», але планета буде в кінцевому рахунку «терраформувати для підтримки життя, як на Землі», заявив Ілон Маск.

За словами Маска, процес зміни Марса буде «йти довго і не дасть значних результатів протягом нашого життя», проте перша колонія може з’явитися вже найближчим часом.

«І навіть якщо станеться щось жахливе, і людство загине, принаймні якась майбутня космічна цивілізація, виявивши наші руїни, буде вражена, що люди зайшли так далеко», — заявив Маск.

Сам підприємець вважає, що «безумовно не доживає до початку колонізації Марса», якщо технологічний прогрес не буде прискорено.

Проте, SpaceX докладає всіх зусиль, щоб якомога швидше почати випуск космічних кораблів нового покоління, здатних опускатися на поверхню Місяця і Марса і доставляти до 150 тонн вантажу або 100 пасажирів.

Відомо, що частиною плану по колонізації Марса є і запуск глобальної супутникової мережі Starlink, яка повинна буде допомогти компанії з фінансуванням будівництва ракет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *