14-15 травня 2019 р. на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» за участю військового відомства, Генштабу ЗСУ, державних та приватних оборонних підприємств вперше відбувся відкритий конкурс українських оборонних розробок і технологій.+

Метою цього заходу було визначено виявлення найбільш актуальних для національної безпеки і оборони проектів та через надання авторам підтримки стимулювати розвиток успішних стартап-компаній і виведення інноваційних продуктів на національний, та також і міжнародні ринки. Останнє — за допомогою мережі державних спецекспортерів, приватних та іноземних інвесторів.

З авторами 32 проектів з 43, які вийшли до його фіналу, укладено протоколи про наміри щодо реалізації. Серед проектів, які плануються до впровадження, «Безпілотний авіаційний комплекс квадрокоптерного типу для спеціального застосування» (КПІ ім. Ігоря Сікорського), який став фіналістом конкурсу.

Поздоровляємо автора проекту доцента кафедри АРБ Мариношенко О.П. та його команду: викладачів кафедри АРБ Сарибогу Г.В., Пікеніна О.О. та студентів-членів гуртка “Робототехніка” Скопюка М., Хижняка Є., Радченко С. з перемогою та бажаємо втілити проект у життя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *