19 листопада між Інститутом аерокосмічних технологій та ГО «ВАГА» було підписано меморандум про співробітництво та взаємодію у сфері авіа-космічної діяльності. Сторони обговорили можливості використання авіа-космічних здобутків в області аерофотозйомки та дистанційного зондування землі у сфері топографо-геодезичної та картографічної діяльності. Меморандум підписали директор ІАТ Іван Васильович Коробко та голова ГО «ВАГА» Андрій Вікторович Галайда.

Інститут аерокосмічних технологій входить до складу «КПІ імені Ігоря Сікорського», який має давню історію, і для України є справжньою кузнею талановитих кадрів. Свого часу випускниками КПІ були Ігор Іванович Сікорський та Сергій Павлович Корольов. Згодом, в результаті розвитку авіа- та ракетно-космічної техніки в Україні, ІАТ було виділено в окремий інститут при КПІ. Інститут здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців авіа- та ракетно-космічного напряму. Головний принцип ІАТ полягає у взаємодії практиків, дослідників, викладачів та студентів.

Інститут об’єднує теорію і практику, щоб залучити молоде покоління у процес проектування майбутнього та допомогти розкрити творчій потенціал студентів і молодих фахівців. Розробки і технології Інституту впроваджуються та використовуються в різних галузях науки, і промисловості.

Тож ми сподіваємось на плідну співпрацю в аеро-космічній області з метою вдосконалення і широкого застосування аерофотозйомки та дистанційного зондування землі не тільки в топографо-геодезичної сфер діяльності, а й в інших галузях, які використовують геоінформаційні технології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *